Certifierad Inköpare, CISilf®

Certifierad Inköpare Silf, CISilf® är en certifieringsutbildning i inköp av högsta internationella klass

Genom CISilf®-programmet får du gedigen kunskap om inköpsprocessen och inköparens beteende, metoder och verktyg. Lärare och föreläsare är både akademiskt aktiva och linjechefer från näringslivet.

Du får stora möjligheter att stärka och bygga upp ditt professionella nätverk. Under hela programmet utbyter du personliga erfarenheter samt umgås och samarbetar med övriga kursdeltagare och lärare.

Kvalitetssäkrat

Programmet är utvecklat i enlighet med de internationella krav och kunskapsnivåer som fastställts av IFPSM (International Federation of Purchasing and Supply Management). Det betyder bland annat att en examen från CISilf®-programmet ger dig det internationella utbildningsbeviset Certificate of Competence in Purchasing.

Vem ska gå?

Utbildningen vänder sig till dig som vill ta ett steg vidare i din professionella utveckling. Förmodligen arbetar du med kvalificerade inköpsfrågor, försäljning och projektledning eller har ett betydande kostnadsansvar.

CISilf®-programmet ger dig de kunskaper som behövs för att framgångsrikt leda en inköpsavdelning eller ett inköpsteam. Programmet är även en utmärkt utbildning för dig som arbetar som säljare, projektledare, produktchef eller marknadsförare och samverkar med inköpare. 

CISilf®-programmet i översikt

CISilf®-programmet i översikt
(Klicka för större bild)

Steg 1 - välj en av våra grundutbildningar:
Grundutbildning inköp - Inköpslicensen (2+2+2+2 dagar)

Steg 2
Ledarskap, kommunikation & förändring (4 dagar)
Rätt vid köp (3 dagar)
Valfri kurs

Steg 3
Buying Business Services (2 dagar)
Framgångsrik affärsförhandling (3 dagar)
Valfri kurs

Steg 4
Kommersiell avtalsrätt & Internationell handelsrätt (3 dagar)
Valfri kurs

Steg 5
Supplier Relationship Management (3 dagar)
Strategisk inköps- och logistikledning (3 dagar)

Steg 6
Projektarbete

Ett komplett program

CISilf®-programmet är ett komplett certifieringsprogram i inköp. Under programmets fem delar läser du allt från inköpsteknik och affärsekonomi till juridik, logistik och affärsförhandling.

Den första delen i CISilf®-programmet är den inledande kursen Grundutbildning inköp. Kursen ger dig en formell Inköpslicens efter avslutad utbildning och godkänt skriftligt kunskapsprov. När du har gått grundutbildningen bestämmer du när och hur du vill gå vidare med dina studier.

Som avslutning på certifieringsprogrammet genomför du ett projektarbete. Under projektarbetet får du tillfälle att praktiskt använda alla de teorier, metoder och verktyg som har lärts ut under fem terminer.

Anpassa programmet till dina behov

Eftersom CISilf®-programmet till stor del bygger på aktivt deltagande i samband med övningar och erfarenhetsutbyte har vi ett generellt närvarokrav. Har du redan vissa förkunskaper – genom akademiska studier eller praktisk erfarenhet – som motsvarar programmets innehåll kan du efter en individuell bedömning tentera innehållet i aktuella kurser.

Kontakt certifiering

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär

Silf Certifierade 2017

Silf Certifierade i inköp, logistik och upphandling 2017 Den 23 november examinerades en klass av Certifierade inköpare, logistiker och offentliga upphandlare från vitt skilda företag och branscher. Grattis! Läs mer om Silf Certifierade 2017

Lina Danielsson om programmet certifierad inköpare, CISilf®

Bild på Lina CISilf® Lina Danielsson, Sourcing Manager på Smurfit Kappa i Piteå, är internationellt certifierad inköpare, CISilf®. Läs hennes egna ord där hon berättar att det var hennes chef som rekommenderade kurserna och att hon anser att de olika kurserna har hållit en hög klass rakt igenom vad gäller innehåll och upplägg. Läs mer om Lina Danielsson om programmet certifierad inköpare, CISilf®