Hållbara leveranskedjor inom privat och offentligt

Välkommen på seminarium med efterföljande årsmöte med föreningen Silf den 28 mars på 7A Strandvägen, Stockholm. Vi startar med registrering och eftermiddagsfika kl. 15.00. Seminariet börjar 15.30. Årsmöte kl. 17.30 och håller på till ca 18.00

Silf bjuder in till eftermiddagsseminarium med efterföljande årsmöte

Under eftermiddagen kommer vi att få lyssna på Jörgen Kennemar på Swedbank, Kathleen McCaughey på Landstinget och Sofia Leffler Moberg på PostNord.

Omvärldsbevakning samt hållbara leveranskedjor inom privat och offentligt

Jörgen Kennemar

Jörgen Kennemar, makroekonomisk analytiker i Swedbank och ansvarig för analysen av Inköpschefsindex kommer att tala om den globala konjunkturen och svenska ekonomin och vad vi ser framför oss. Han kommer bland annat använda sig av PMI (Inköpschefsindex) som ett sätt att beskriva det aktuella konjunkturläget. Samtidigt är de geopolitiska riskerna stora, vilket kan påverka den makroekonomiska utvecklingen men också penningpolitiken som långsamt har börjat normaliserats med den amerikanska centralbanken i spetsen. Det gäller bland annat oron för den globala handeln där handelskonflikten mellan USA och Kina är alltjämt i fokus. Samtidigt har risken för en hård brexit i vår ökat.


Kathleen McCaugheyKathleen McCaughey från Hållbarhetsavdelningen inom Region Stockholm kommer att prata om hur de använder offentlig upphandling som ett strategiskt verktyg för att främja hållbarhet, bidra till hållbar produktion, motverka kränkningar av mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter samt motverka miljöpåverkan och korruption. Kathleen kommer att ge konkreta exempel på hur de har utvecklat tilldelningskriterier, kontraktsvillkor och hur de arbetar med avtalsuppföljning.


Sofia Leffler MobergSofia Leffler Moberg, hållbarhetschefPostNord, kommer att berätta om framgångar, motgångar och utmaningar i att låta insatser inom hållbarhetsområdet fokusera på värdeskapande i kundens värdekedja.

Föreningen Silf har sitt årsmöte i samband med detta seminarium. Årsmötet är endast för medlemmar.

Anmälan

Medlemsaktiviteten är kostnadsfri för Silfs medlemmar. Icke medlemmar betalar 1 800 kr. Passa på att bli medlem.

Vid denna medlemsaktivitet har du som medlem möjlighet att bjuda med en gäst kostnadsfritt.

Din gäst gör en egen anmälan och det är viktigt att gästen fyller i ditt namn som referens på sin bokning.

Plats bokas efter principen först till kvarn, passa på att göra en tidig anmälan. 
Anmälan senast 21 mars. Bekräftelse skickas inte ut. Kallelse skickas ut ca en vecka innan. Om du inte får plats så meddelas detta. Vid "no show" debiteras 600 kr.

Välkommen!

Evenemangsinfo

Boka

Medlemsaktivitet - Silf

Datum: 28 mars
Tid: 15:00 - 18:00
Pris: Kostnadsfri medlemsaktivitet
Plats: 7A Strandvägen, Stockholm

Övrig information

Program: 
15.00 - 15.30 Registrering och fika 
15.30 - 17.30 Presentatinoner
17.30 - ca 18.00 Årsmöte för medlemmar i Silf

Hitta

Kartbild och länk till Strandvägen 7A, Stockholm

Kontakt

Anna Sjöblom
Kanslichef föreningen

Telefon: 08-752 16 92
E-post: anna.sjoblom@silf.se