Hållbarhet inom supply chain och inköp

Silf Region Öst bjuder in till frukostseminarium

Tema: hållbarhetsfrågor ur leverantörs- och kundperspektiv

Vem driver utvecklingen framåt gällande hållbarhet, leverantörerna eller kunderna? Den 24 april arrangerar Silf Region Öst ett frukostseminarium med tema hållbarhetsfrågor ur leverantörs- och kundperspektiv. Vem är det som driver utvecklingen framåt? Är det kraven från kunderna eller är det leverantörerna själva? Representanter för en ledande tillverkare kommer att presentera sin syn på hållbarhetsfrågor, sitt arbete och framsteg inom området. Detta kommer att kontrasteras mot hur branschen och kundsidan ser på sin roll som kravställande och drivande.

 

HPs strävan efter resurseffektivetet, en hållbar leveranskedja

HP har en av IT industrins största nätverk av underleverantörer. Det krävs samarbete och väl utvecklade system för att kunna hantera tillverkning och logistik på ett effektivt sätt.
Madeleine Bergrahm, Hållbarhetschef för HP Inc. i Norden kommer att tala om hur HP arbetat med att föra över mer gods till transport med tåg och om förpackningstrategin. Arbetet är både kunddrivet, men också ett resultat av HPs strävan efter resurseffektivetet, en hållbar leveranskedja.

Att ställa hållbarhetskrav som är relevanta, effektiva och uppföljningsbara

Gabriella Sydorw, Ramavtalsförvaltare och jurist på Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet talar om hur hållbarhetshänsyn genomsyrar upphandlingsprocessens olika steg när de statliga ramavtalen tas fram. Målsättningen är att ställa hållbarhetskrav som är relevanta, effektiva och uppföljningsbara.


Vi ses mellan kl 8.00-10.00 i Acandos lokaler på Vasagatan 16 i Stockholm där det utöver spännande diskussioner och föredrag även bjuds på frukost och möjlighet till nätverkande.

Välkommen!

Anmälan

Medlemsaktiviteten är kostnadsfri för Silfs medlemmar. Icke medlemmar betalar 1 800 kr. Passa på att bli medlem.

Vid denna medlemsaktivitet har du som medlem möjlighet att bjuda med en gäst kostnadsfritt.

Din gäst gör en egen anmälan och det är viktigt att gästen fyller i ditt namn som referens på sin bokning.

Plats bokas efter principen först till kvarn, passa på att göra en tidig anmälan. 
Anmälan senast 20 april. Bekräftelse skickas inte ut. Kallelse skickas ut ca en vecka innan. Om du inte får plats så meddelas detta. Vid "no show" debiteras 600 kr.

Evenemangsinfo

Silf Region Öst

Datum: 24 april
Tid: 08:00 - 10:00
Pris: Kostnadsfri medlemsaktivitet
Plats: Acandos lokaler på Vasagatan 16 i Stockholm

Hitta

Kartbild och länk till Acando, Sveavägen 16

Kontakt

Anna Sjöblom
Kanslichef föreningen

Telefon: 08-752 16 92
E-post: anna.sjoblom@silf.se