Supply Chain Outlook 2017

"Digital Innovation in Supply Chain"

Plats: Vinterträdgården, Grand Hôtel
När: 23 november 2017
Tid: 08.30-17.00

Välkommen till den viktigaste och mest självklara mötesplatsen oavsett nivå, inriktning och marknad för dig inom inköp, logistik och supply chain. Som vanligt en fullspäckad dag i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm med nätverkan och kompetensutveckling i form av seminarier, intervjuer och intressanta talare.
Årets tema: Digital Innovation in Supply Chain.

Med reservation för ev. ändringar. 

Talare

07.30 - 08.30  Registrering och kaffe/te

Bettina Kashefi

Chefekonom, Svenskt Näringsliv

Bettina Kashefi"Ekonomin i Sverige, Europa och världen"

Världen står under nästa år med beredskap för ytterligare en turbulent tid. Det ger oss förutsägbar oförutsägbarhet påverkat av bl a Brexit och USAs nya färdriktning under 2017. Sverige har under året befunnit sig i en högkonjunktur med en god och ökande tillväxt. Men risken för bakslag kan inte uteslutas. Detta kommer med största sannolikhet påverka både inköp och logistik samt inte minst hela supply chain, så vi behöver se över vår beredskap och vad som kan förväntas framöver. Bettina kommer även redogöra för nya reformer som har stor påverkan på framtiden och ekonomin i omvärlden.

Peter Siljerud

Framtidsforskare på Futurewise

Peter Siljerud"Artificiell intelligens förändrar spelplanen för supply chain"

Under de senaste åren har det pratats flitigt om digitaliseringen. Det som istället kommer att dominera diskussionen de kommande åren är artificiell intelligens. När kraftfullare datorer, bättre algoritmer och big data smälter samman skapas så avancerade lösningar att till och med forskare inom datavetenskap blir förvånade. Detta föredrag skingrar mystiken kring artificiell intelligens och gör dig bättre rustad för att förstå hur det kommer att påverka supply chain.

10.00 - 10.30  Kaffe, te och mingel

Jonathan O'Brien

VD Positive Purchasing

Jonathan O'Brien“Att köpa rätt digitala lösningar som inköpschef”

"Om jag som inköpschef vill förändra inköpsfunktionen – hur köper jag de rätta digitala lösningarna?"

Vi utforskar vad som är den bästa digitala lösningen för att möjliggöra strategiska inköp. Hur ser den perfekta lösningen ut? Hur undviker vi felsatsningar inom det digitala utbudet? Föredraget hålls på engelska.

Håkan Lidbo och Ebrahim Isaacs

Grundare och ägare av Gotofuture

Håkan LIdbo

Ebrahim Isaacs

"På några få minuter skapas nya idéer för den egna verksamheten på plats under dagen"

Som barn använder vi vår fantasi utan hinder. Från morgon till kväll finns nya världar utan gränser där allt och inget kan hända. Sen växer vi upp och möts av dagar med oändliga deadlines som lämnar litet utrymme till nya tankebanor. Forskningen visar att kreativiteten trivs bäst i dynamiska sociala situationer. Bra idéer föds i mötet med andra människor, över en kopp kaffe eller på en AW efter arbetet. Idéer frodas och tar fart i nya miljöer med hjälp av nya intryck. Det är precis detta som händer i Vinterträdgården på Grand Hôtel när vi spelar innovationsspelet ”Makanatsu".

12.00 - 13.00  Lunch

Niklas Hedin

VD på Centiro

Niklas Hedin, Vd Centiro"Digitalisering 2.0 – där det digitala blir fysiskt"

Hur påverkas du som inköpare och logistiker av framtidens nya okända utmaningar?

Vi lever i en tid då ingen kan ducka inför kommande utmaningar och omvälvande förändringar, där de digitala vågorna sveper in över allas stränder, där affärsmodeller och försörjningskedjor påverkas i sina grundvalar.

Niklas Hedin, grundare och VD på Centiro, tar med dig i resonemanget om vad digitalisering spelar för roll, och vart vi är på väg. Niklas verkar i gränsen mellan det digitala och fysiska och undrar nyfiket hur du förhåller dig? Ser du hot eller möjligheter?

Fredrik Helgesson

Director, Supply Chain Management Procurement, DentsplySirona Implants

Fredrik Helgesson, Director, Supply Chain Management & Procurement DentsplySirona Implants"Att bygga en värdeskapande supply chain"

S&OP i Medtech industrin

En flerstegsprocess med planering av både efterfråge- och försörjningsplanering där engagemang och beslut krävs från både den operativa och strategiska ledningen på företaget. Allt i ambitionen att nå högsta tänkbara värde för kund. Det krävs att man har en tydligt utvecklad Operations -och Supply Chain-strategi som visar hur de operativa delarna bidrar till de övergripande affärsmålen.

Fredrik har bred erfarenhet av att driva och leda Supply Chain för konsumentvaror, pappersindustri och medicinteknik. De senaste fyra åren som Director, Supply Chain & Procurement på DentsplySirona Implants.

Agnieszka Obuchowska och Benny Hall

Director EMEA Shared Services, Getinge AB samt CPO Indirect Purchasing, Group Operation, Getinge AB

Agnieszka Obuchowska

Benny Hall

"Digitalization in reality. Hur digitaliseringen hjälper Getinge i sin transformation mot att skapa ökat värde"

Agnieszka och Benny berättar om Getinges omvandlingsresa till att bli ett enda företag och hur det gick till. Lyssna på ett intressant föredrag med lärdomar och utmaningar med både shared service center och indirekt inköp, där det digitala utvecklats från idéer till verkliga fördelar för inköpsverksamheten. 


Agnieszka delar med sig av erfarenheterna, utmaningarna och fördelarna med att arbeta med digitalisering i verkligheten, genom organisation, resursoptimering och automatisering. Det finns mer planer inför framtiden med ännu fler nya möjligheter att förverkliga inom digitaliseringsområdet.
 Benny ger sin syn och erfarenheter med viktiga lärdomar av att skapa och omvandla organisationen för indirekt inköp då man måste möta de nya affärskraven och ta till vara potentialen i shared servicecenter för att optimera implementeringen. Föredraget hålls på engelska.

14.30 - 15.00 - Kaffe, te och mingel

Mark Perera

VD Old Street Labs - grundaren av Procurement Leaders

Mark Perera"Oslagbart leverantörssamarbete, när det är som bäst"

Framtiden för inköp och egentligen alla affärsrelationer handlar om samarbete och gemensamt värdeskapande. Samarbete med leverantörer har blivit allt viktigare för ledande inköpsorganisationer i hela världen. Mark delar med sig av de bästa arbetssätten och rekommendationer beträffande:

  • Sammankoppling av leverantörer med affärsmål för att lösa problem tillsammans.
  • Skapande och implementering av ett innovationsflöde med leverantörerna.
  • Säkerställande att leverantörerna växer med ditt företag så att båda parter kan klara av den digitala omvandlingen då den påverkar alla i organisationen.

Allt detta tar sitt ursprung i att både samarbete och inköpsmognad krävs i relationen mellan kund och leverantör för att driva innovation i den digitala utvecklingen av inköpsfunktionen.

Mark har 20 års erfarenhet av att ta fram och leverera värdefulla företagslösningar för att hjälpa stora som små företag att arbeta smartare. Mark brinner för problemlösning, innovation och teknik för hela flödeskedjan. Föredraget hålls på engelska.

Robert Karjel

Den enda svenska pilot som har utbildats vid amerikanska marinkåren och flugit deras attackhelikoptrar

Robert Karjel"Fungerar bäst under pressade förhållanden"

Våren 2010 var Robert Karjel posterad i Adenviken vid den somaliska kusten. Han hade fått i uppdrag av FN och EU att leda sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa de pirater som fanns i området. Inför uppdraget i Somalia fick han mycket kort tid på sig att förbereda sig och sitt förband på insatsen. Organisationen var då präglad av tidigare misslyckanden inom försvarsmaktens helikopterverksamhet, där prestigeprojekt kraftfullt försenats och många kollegor omkommit i flyghaverier.

Trots förutsättningarna lyckades den fartygsstyrka som Karjel och hans division ingick i att avvärja mer än 100 piratattacker och eskortera mat och mediciner till miljontals svältande i Somalia. Det är en prestation som rönt stor uppmärksamhet även internationellt. 2013 sätts ett nytt förband Robert har byggt upp med Black Hawk helikoptrar in i Afghanistan.

Robert Karjels uppskattade föreläsningar handlar om hur man får en organisation, likväl som den enskilde medarbetaren, att framgångsrikt möta helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden. Han ger inspiration och insikt i hur det ”omöjliga” kan delas upp i hanterliga delar utan att helheten förloras. Karjel visar hur ledare skapar framgångsrika organisationer genom att skapa drivkraft hos individen och hur man går från den enskildes rädsla att misslyckas, till en gemensam känsla av att vilja uppnå något stort.

Robert Karjel har civilingenjörsexamen i Teknisk fysik, har utbildats vid amerikanska Marinkåren och under 2005 var han Copeland Fellow vid anrika Amherst College i Massachusetts där han arbetade som författare.

17.00 Avslutning

Elin Nilsson - Moderator

Elin Nilsson - moderator SCO 2017Forskar, undervisar samt ansvarar för Civilekonomprogrammet i Handel och logistik på Handelshögskolan vid Umeå Universitet. Postdoc inom konsumentbeteende, handel, digitalisering och gamification

Andreas Takacs - Moderator

Anderas Takacs Moderator SCO 2017Chef för Business Content, Silf. Senior ledamot i International Federation of Procurement and Supply Management.

Evenemangsinfo

Mötesplatsen för inköpare och logistiker

Datum: 23 november
Tid: 08:30 - 17:00
Pris: 5 480 SEK. Medlemspris: 4 930 SEK (Kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden)
Plats: Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm

Supply Chain Outlook

Erbjudande

Supply Chain Outlook 2017 - erbjudande
(Gäller nybokningar och kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden)

Kontakt

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär!

Partner:

inquire logo

Utställare:

Apper

"Vi tycker att det är rätt forum för oss att ställa ut på för vi träffar på rätt beslutsfattare och Silf bjuder in mycket intressanta talare som ger oss rätt omvärldsbild." /Apper

Logo cloudia

Optimity

Logo Advince

SSG Standard Solutions Group

Logo ERA Expense Reduction Analysts

Logga Q3

FR2000

Specialpris på böckerna under dagen

SRM och Category Management - böcker av Jonathan O'Brien

Jonathan O'Brien signerar böckerna i Silfs monter under dagen

I samband med Supply Chain Outlook 2017 kan du köpa Jonathan O'Briens svenska böcker:
Supplier Relationship Management – Att frigöra mervärden genom leverantörsbasen
för 350 kr inkl moms. Ord. pris är ca 500 kr.

Category Management för inköp

för 350 kr inkl. moms. Ord. pris är ca 500 kr.
Böckerna kan du köpa i Silfs monter.

Hitta

Kartlänk till Grand Hôtel Stockholm