Supply Chain Outlook 2017

"Digital Innovation in Supply Chain"

Plats: Vinterträdgården, Grand Hôtel
När: 23 november 2017
Tid: 08.30-17.00

Välkommen till den viktigaste och mest självklara mötesplatsen oavsett nivå, inriktning och marknad för dig inom inköp, logistik och supply chain. Som vanligt en fullspäckad dag i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm med nätverkan och kompetensutveckling i form av seminarier, intervjuer och intressanta talare. Årets tema: Digital Innovation in Supply Chain. Boka din plats redan idag!

Talare

07.30 - 08.30  Registrering och kaffe/te

Bettina Kashefi

Chefekonom, Svenskt Näringsliv

Bettina Kashefi"Ekonomin i Sverige, Europa och världen"

Världen står under nästa år med beredskap för ytterligare en turbulent tid. Det ger oss förutsägbar oförutsägbarhet påverkat av bl a Brexit och USAs nya färdriktning under 2017. Sverige har under året befunnit sig i en högkonjunktur med en god och ökande tillväxt. Men risken för bakslag kan inte uteslutas. Detta kommer med största sannolikhet påverka både inköp och logistik samt inte minst hela supply chain, så vi behöver se över vår beredskap och vad som kan förväntas framöver. Bettina kommer även redogöra för nya reformer som har stor påverkan på framtiden och ekonomin i omvärlden.

Ron Gidron

Teknikevangelist på CA Technologies, involverad i människor, flöden & teknik

Ron Gidron"Hur artificiell intelligens, big data och maskininlärning formar morgondagens leveranskedjor"

Automatisering av leveranskedjor blir allt viktigare och kommer få en nyckelroll för digital omvandling och compliance samtidigt som den leder till en ökad flexibilitet inom affärsutveckling. Ron är mycket bra på att förenkla komplicerade sammanhang och anamma förändring. Ibland verkar de bästa idéerna självklara. Varför tänkte jag inte på det, och hur klarade vi oss tidigare? De senaste 15 åren har Ron arbetat med produkthantering och flöden både i startups och på stora företag. Ron är mycket intresserad av interaktionen mellan programvara, användare och marknadstrender. Föredraget hålls på engelska.

10.00 - 10.30  Kaffe, te och mingel

Jonathan O'Brien

VD Positive Purchasing

Jonathan O'Brien“Att köpa rätt digitala lösningar som inköpschef”

"Om jag som inköpschef vill förändra inköpsfunktionen – hur köper jag de rätta digitala lösningarna?"

Vi utforskar vad som är den bästa digitala lösningen för att möjliggöra strategiska inköp. Hur ser den perfekta lösningen ut? Hur undviker vi felsatsningar inom det digitala utbudet? Föredraget hålls på engelska.

Per Ädelroth

Chief Supply Chain Officer på Axis Communications

Per Ädelroth, Chief Supply Chain Officer på Axis Communications"Supply Chain-utveckling och digitalisering – Axis idéer och erfarenheter"

Per talar om sina utmaningar i rollen som både inköps- och logistikchef i en mycket snabbväxande teknikintensiv bransch. Med ökande krav på innovation och utveckling måste all förändring drivas på ett övertygande sätt genom kombinationen av initiativförmåga och nytänkande i ett högt tempo för att ligga i framkant.

Per är vinnaren av Årets Supply Chain Professional 2016 med motiveringen: Per har med ett tydligt fokus på helhet, differentiering samt långsiktig hållbarhet bedrivit förändringar som tydligt visat på hur den moderna värdekedjan kan bidra till både ökad effektivitet och tillväxt.

Håkan Lidbo och Ebrahim Isaacs

Grundare och ägare av Gotofuture

Håkan LIdbo

Ebrahim Isaacs

"På några få minuter skapas nya idéer för den egna verksamheten på plats under dagen"

Som barn använder vi vår fantasi utan hinder. Från morgon till kväll finns nya världar utan gränser där allt och inget kan hända. Sen växer vi upp och möts av dagar med oändliga deadlines som lämnar litet utrymme till nya tankebanor. Forskningen visar att kreativiteten trivs bäst i dynamiska sociala situationer. Bra idéer föds i mötet med andra människor, över en kopp kaffe eller på en AW efter arbetet. Idéer frodas och tar fart i nya miljöer med hjälp av nya intryck. Det är precis detta som händer i Vinterträdgården på Grand Hôtel när vi spelar innovationsspelet ”Makanatsu".

12.00 - 13.00  Lunch

Niklas Hedin

VD på Centiro

Niklas Hedin, Vd Centiro"Digitalisering 2.0 – där det digitala blir fysiskt"

Hur påverkas du som inköpare och logistiker av framtidens nya okända utmaningar?

Vi lever i en tid då ingen kan ducka inför kommande utmaningar och omvälvande förändringar, där de digitala vågorna sveper in över allas stränder, där affärsmodeller och försörjningskedjor påverkas i sina grundvalar.

Niklas Hedin, grundare och VD på Centiro, tar med dig i resonemanget om vad digitalisering spelar för roll, och vart vi är på väg. Niklas verkar i gränsen mellan det digitala och fysiska och undrar nyfiket hur du förhåller dig? Ser du hot eller möjligheter?

Harry Mulic

VD Elgiganten Logistik

Harry Mulic, MD (VD) Elgiganten Logistik AB"Är du mogen att ta dig an framtidens digitala lösningar i supply chain?"

Vill man kunna förbättra sin verksamhet gäller det att själv äga kontrollen över den. Som logistikdirektör för norra Europa hos Elgiganten är Harry Mulic ansvarig för att varor och installationstjänster kommer fram i tid och till rätt plats – och inte minst till rätt kostnad. Det handlar om att synka varor till och från kedjans 390 varuhus, och därtill se till att den konstant växande skaran kunder som handlar i butiken på nätet också får sina beställningar. Det är komplicerade logistikströmmar som inte bara handlar om system och kunskap, utan om att tillsammans tänka utanför boxen och hitta nya smarta digitala lösningar. Elkjøp/Elgiganten, ligger bland topp tio av nordens högst rankade företag när det gäller mognadsgrad inom digitalisering.

Agnieszka Obuchowska och Benny Hall

Director EMEA Shared Services, Getinge AB samt CPO Indirect Purchasing, Group Operation, Getinge AB

Agnieszka Obuchowska

Benny Hall

"Inköp – digitalisering i verkligheten"

Agnieszka och Benny berättar om Getinges omvandlingsresa till att bli ett enda företag och hur det gick till. Lyssna på ett intressant föredrag med lärdomar och utmaningar med både shared service center och indirekt inköp, där det digitala utvecklats från idéer till verkliga fördelar för inköpsverksamheten. 

Agnieszka delar med sig av erfarenheterna, utmaningarna och fördelarna med att arbeta med digitalisering i verkligheten, genom organisation, resursoptimering och automatisering. Det finns mer planer inför framtiden med ännu fler nya möjligheter att förverkliga inom digitaliseringsområdet.
 Benny ger sin syn och erfarenheter med viktiga lärdomar av att skapa och omvandla organisationen för indirekt inköp då man måste möta de nya affärskraven och ta till vara potentialen i shared servicecenter för att optimera implementeringen. Föredraget hålls på engelska.

14.30 - 15.00 - Kaffe, te och mingel

Mark Perera

VD Old St Labs - grundaren av Procurement Leaders

Mark Perera"Oslagbart leverantörssamarbete, när det är som bäst"

Framtiden för inköp och egentligen alla affärsrelationer handlar om samarbete och gemensamt värdeskapande. Samarbete med leverantörer har blivit allt viktigare för ledande inköpsorganisationer i hela världen. Mark delar med sig av de bästa arbetssätten och rekommendationer beträffande:

  • Sammankoppling av leverantörer med affärsmål för att lösa problem tillsammans.
  • Skapande och implementering av ett innovationsflöde med leverantörerna.
  • Säkerställande att leverantörerna växer med ditt företag så att båda parter kan klara av den digitala omvandlingen då den påverkar alla i organisationen.

Allt detta tar sitt ursprung i att både samarbete och inköpsmognad krävs i relationen mellan kund och leverantör för att driva innovation i den digitala utvecklingen av inköpsfunktionen.

Mark har 20 års erfarenhet av att ta fram och leverera värdefulla företagslösningar för att hjälpa stora som små företag att arbeta smartare. Mark brinner för problemlösning, innovation och teknik för hela flödeskedjan. Föredraget hålls på engelska.

Robert Karjel

Den enda svenska pilot som har utbildats vid amerikanska marinkåren och flugit deras attackhelikoptrar

Robert Karjel"Fungerar bäst under pressade förhållanden"

Våren 2010 var Robert Karjel posterad i Adenviken vid den somaliska kusten. Han hade fått i uppdrag av FN och EU att leda sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa de pirater som fanns i området. Inför uppdraget i Somalia fick han mycket kort tid på sig att förbereda sig och sitt förband på insatsen. Organisationen var då präglad av tidigare misslyckanden inom försvarsmaktens helikopterverksamhet, där prestigeprojekt kraftfullt försenats och många kollegor omkommit i flyghaverier.

Trots förutsättningarna lyckades den fartygsstyrka som Karjel och hans division ingick i att avvärja mer än 100 piratattacker och eskortera mat och mediciner till miljontals svältande i Somalia. Det är en prestation som rönt stor uppmärksamhet även internationellt. 2013 sätts ett nytt förband Robert har byggt upp med Black Hawk helikoptrar in i Afghanistan.

Robert Karjels uppskattade föreläsningar handlar om hur man får en organisation, likväl som den enskilde medarbetaren, att framgångsrikt möta helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden. Han ger inspiration och insikt i hur det ”omöjliga” kan delas upp i hanterliga delar utan att helheten förloras. Karjel visar hur ledare skapar framgångsrika organisationer genom att skapa drivkraft hos individen och hur man går från den enskildes rädsla att misslyckas, till en gemensam känsla av att vilja uppnå något stort.

Robert Karjel har civilingenjörsexamen i Teknisk fysik, har utbildats vid amerikanska Marinkåren och under 2005 var han Copeland Fellow vid anrika Amherst College i Massachusetts där han arbetade som författare.

17.00 Avslutning

Elin Nilsson - Moderator

Elin Nilsson - moderator SCO 2017Forskar, undervisar samt ansvarar för Civilekonomprogrammet i Handel och logistik på Handelshögskolan vid Umeå Universitet. Postdoc inom konsumentbeteende, handel, digitalisering och gamification

Andreas Takacs - Moderator

Anderas Takacs Moderator SCO 2017Chef för Business Content, Silf. Senior ledamot i International Federation of Procurement and Supply Management.

Evenemangsinfo

Boka

Mötesplatsen för inköpare och logistiker

Datum: 23 november
Tid: 08:00 - 17:00
Pris: 5 480 SEK. Medlemspris: 4 930 SEK (Kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden)
Plats: Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm

Erbjudande

Supply Chain Outlook 2017 - erbjudande
(Gäller nybokningar och kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden)

Kontakt

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär!

Partner:

inquire logo

Utställare:

Apper

"Vi tycker att det är rätt forum för oss att ställa ut på för vi träffar på rätt beslutsfattare och Silf bjuder in mycket intressanta talare som ger oss rätt omvärldsbild." /Apper

Logo ERA Expense Reduction Analysts

Logo cloudia

Logga Q3

Logo Advince

FR2000

Inbjudan till partners och utställare

Inbjudan utställare och partner på Supply Chain Outlook 2016

Vill du ställa ut på Supply Chain Outlook 2017?
Läs Partner- och utställarprospekt - Inbjudan, pdf.
Kontakta Bjarne Svensson, Silf
tfn: 08-752 16 63, 072-309 96 63

Program Supply Chain Outlook

Program Supply Chain Outlook 2017, pdf

Vill du skriva ut programmet?
Öppna programmet som pdf här

Hitta

Kartlänk till Grand Hôtel Stockholm

Mingel och möten på årets viktigaste dag för inköpare och logistiker

Bilder från 2016

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 3

Supply Chain Outlook 2016 i Vinterträdgården

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 12

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 1

Supply Chain Outlook 2016 - publik

Supply Chain Outlook 2016 - Scen Silf 60 år

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 9

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 2

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 14

Supply Chain Outlook 2016 - publik 2

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 13

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 7

Supply Chain Outlook 2016 - mingelbild 4

Certifierade 2016 - Silf inköp, logistik, upphandlare