Ola Kroon - ny föreningsordförande

På årsmötet i mars 2017 valdes Ola Kroon till Silfs föreningsordförande. Ola är till vardags chef på Inköps- och Upphandlingsavdelningen för HBV. Här får vi veta lite mer om honom, hans tankar kring inköp, vad han vill med föreningen och vem som skulle spela huvudrollen i filmen om hans liv.

Grattis! Du är precis vald till ordförande för Silfs medlemsförening. Vad var din första tanke när du blev erbjuden ordförandeskapet?

Naturligtvis blev jag glad att få detta erbjudande men samtidigt så måste man få tänka över frågan innan man tackar ja. I och med att jag har suttit i styrelsen i ca 3 år så var det relativt enkelt övervägande att ta över ordförandeposten.

Du arbetar till vardags som inköpschef på HBV, hur kom det sig att du började med inköp som profession dvs vad fick dig att välja den vägen?

I grund och botten så har jag nog alltid sagt att jag är en person som gillar försäljning och marknadsföring men för 18 år sedan så fick jag ett erbjudande att byta sida och för mig är det en väldig tillgång att faktiskt jobba med affären i fokus och ha med sig båda perspektiven, försäljning och inköp.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta inköp privat?

Min fru och jag köpte vårt hus i Vendelsö 1996, det är absolut det bästa inköpet.
Det sämsta – den listan är säkert väldigt lång, för har jag en förmåga att köpa på mig saker som jag inte använder mer än en gång!

Du skall skriva en kontaktannons. Hur beskriver du dig själv med fem ord?

Känns inte som en kontaktannons är något för mig, men om det skulle vara ett CV så skulle nog dess fem ord vara med: Ambitiös, lojal, driven, omtänksam och social.

Om du skulle spela in en film om ditt liv, vem skulle göra rollen och varför?

Jim Carrey, dels för att han är den skådespelare jag gillar bäst och det skulle bli en film som jag gillar.

Om jag idag inte vet om inköp är ett jobb att satsa på, vad säger du då till mig?

Gillar du relationer och affärer då ska du satsa på att bli inköpare.

Vad driver dig och vad vill du åstadkomma med föreningen framöver?

Det som driver mig är att få bidra till att personer känner utveckling i sin profession. Naturligtvis vill jag påverka så att organisationen levererar värde både till kunder och medarbetare.

För mig är föreningen ett viktigt nätverk i Inköpssverige och det jag vill åstadkomma är att vi kommer att bli ännu fler inköpare och logistiker i nätverket.

Hur håller du din egen kompetens vid liv?

Nätverkande, seminarium och naturligtvis en kurs då och då.Bli medlem i föreningen Silf

Förmåner som medlem i Silf

Silf är bransch- och medlemsorganisationen för dig som arbetar inom inköp och logistik. Vi verkar för att främja din framtida kompetens- och karriärutveckling. Läs om dina förmåner som medlem i Silf. Läs mer om Förmåner som medlem i Silf

Silf Insight

Logga Silf Insight Silf Insight ger dig en blandning av nyheter, reportage, intervjuer och fördjupningar inom inköp, logistik och supply chain. Allt i ambitionen att förstärka och inspirera din yrkesmässiga roll. Läs mer om Silf Insight