Årets Supply Chain Professional

I ett samarbete mellan Silf och Accenture delas priset Årets Supply Chain Professional ut den 23 november på Grand Hôtel i Stockholm i samband med Silfs årliga Supply Chain Outlook.

Utmärkelsen

Årets Supply Chain Professional är priset som delas ut till den supply chain- eller inköpschef som åstadkommit framstående mätbara resultat av förändringsarbeten som väsentlig påverkat företagets resultat för 2016. Utöver äran tilldelas vinnaren en prischeck på 10 000 kr samt en unik signerad stayett.

Urvalsprocessen

Kandidaterna väljs ut på ett systematiskt sätt för att hitta den mest värdiga vinnaren. Utifrån en lista på Sveriges 100 största logistik- och inköpsintensiva bolag görs en ranking av de förbättringar genomförda under det senaste året, inom ett antal supply chain relaterade nyckeltal. De 50 bästa av dessa företag går sedan vidare till nästa steg i urvalsprocessen.

I det andra steget skickas en enkät ut till de personer, i de utvalda företagen, som har haft stort inflytande över supply chain frågorna. Enkäten baseras på High Performance Business™, som är en forskning av vad som utmärker försörjningskedjorna hos de mest högpresterande företagen. Därefter intervjuas de främsta kandidaterna för att ytterligare komplettera informationen om kandidaternas kunskaper och utförda aktiviteter inom supply chain. Med hjälp av analys och intervjuer väljer sedan den namnkunniga juryn ut Årets Supply Chain Professional.


Vinnarkriterier:
Årets Supply Chain Professional är en person som med hjälp av betydande engagemang och kunnande – och genom delaktighet i att driva den strategiska agendan – har åstadkommit framstående och mätbara resultat av sitt förändringsarbete inom områden så som ökad servicenivå, effektivare processer eller förbättrat hållbarhetsarbete.


Årets jury består av följande personer:

Per Bondemark  – CPO, SSAB (Ordförande)
Magnus HöjmanSupply Chain Director, Clas Ohlson AB
Mikael JinglövMD på DHL Supply Chain Nordic AB
Per Ädelroth – Chief Supply Chain Officer på Axis Communications AB (Vinnare 2016)
Frida PemerAssistant Professor inom inköp, Handelshögskolan i Stockholm
Lars SilverProfessor inom Retail and Demand Chain, Umeå Universitet
Carina DahllöfVD, Silf
Mikael HåkanssonMD, Operations på Accenture Strategy


 SilfAccenture

Vinnare av Årets Supply Chain Professional

Bild vinnare av Årets Supply Chain Professional Årets vinnare är Per Ädelroth är Chief Supply Chain Officer på Axis Communications AB. Juryns motivering är: ”Årets Supply Chain Professional 2016 har med ett tydligt fokus på helhet, differentiering samt långsiktig hållbarhet bedrivit förändringar som tydligt visat på hur den moderna värdekedjan kan bidra till både ökad effektivitet och tillväxt. Förändringarna har drivits på ett övertygande sätt genom…” Läs mer om Vinnare av Årets Supply Chain Professional

Priset

Priset för Supply Chain Professional of the Year

Tidigare vinnare av Årets Supply Chain Professional

2015 Göran Mathiasson, Alfa Laval - 2014 Magnus Höjman, Clas Ohlson - 2013 Ulf Harring, Electrolux - 2012 Per Bondemark, SSAB - 2011 Tage Lundin, LKAB - 2010 Johan Sedihn, Elekta - 2009 Ingrid Bodin, Preem... Läs mer om Tidigare vinnare av Årets Supply Chain Professional