Supply Chain Professional of the Year

I ett samarbete mellan Silf och Accenture delas priset Supply Chain Professional of the Year ut den 8 november i samband med Silfs årliga Supply Chain Outlook.

Utmärkelsen

Priset består av en prissumma på 10 000 kr och tilldelas en person som under de senaste åren gjort goda insatser inom supply chain. Utöver prisceremonin kommer vinnaren att intervjuas i affärsmagasinet Silf Supply Chain Outlook.

Urvalsprocessen

Kandidaterna väljs ut på ett systematiskt sätt för att hitta den mest värdiga vinnaren. Utifrån en lista på Sveriges 100 största logistikintensiva bolag görs en ranking av de förbättringar genomförda under det senaste året, inom ett antal supply chain relaterade nyckeltal. De 50 bästa av dessa företag går sedan vidare till nästa steg i urvalsprocessen.

I det andra steget skickas en enkät ut till de personer, i de utvalda företagen, som har haft stort inflytande över supply chain frågorna. Enkäten baseras på High Performance Business™, som är en forskning av vad som utmärker försörjningskedjorna hos de mest högpresterande företagen. Därefter intervjuas de främsta kandidaterna för att ytterligare komplettera informationen om kandidaternas kunskaper och utförda aktiviteter inom Supply Chain. Med hjälp av analys och intervjuer väljer sedan den namnkunniga juryn ut Årets Supply Chain Professional.Årets jury består av följande personer:

Magnus HöjmanSupply Chain Director, Clas Ohlson AB (Vinnare 2014)
Per Bondemark  – CPO, SSAB
Anna DuboisProfessor inom Inköp och Industriell marknadsföring, Chalmers
Lars SilverProfessor inom Retail and Demand Chain, Umeå Universitet
Mikael JinglövMD på DHL Supply Chain Nordic AB
Göran Mathiasson VP Operations, Alfa laval Corporate AB
Carina DahllöfVD, Silf
Mikael Håkansson –  Accenture


 SilfAccenture

Vinnare av Årets Supply Chain Professional

Bild vinnare av Årets Supply Chain Professional Årets vinnaren är Göran Mathiasson, Vice President Operations på Alfa Laval. Juryns motivering är: ”Årets Supply Chain Professional 2015 har genom en imponerande kombination av initiativförmåga, uthållighet och nytänkande lyckats skapa förändringar som genomsyrar verksamheten och bidrar till tydliga resultat. Förändringarna har drivits i en komplex och ..." Läs mer om Vinnare av Årets Supply Chain Professional

Priset

Priset för Supply Chain Professional of the Year

Tidigare vinnare Supply Chain Professional of the Year

2014 Magnus Höjman, Clas Ohlson 2013 Ulf Harring, Electrolux - 2012 Per Bondemark, SSAB - 2011 Tage Lundin, LKAB - 2010 Johan Sedihn, Elekta - 2009 Ingrid Bodin, Preem... Läs mer om Tidigare vinnare Supply Chain Professional of the Year