Vinnaren av Sveriges Bästa Förhandlare

Nu är det avgjort! Grattis Erik Thunström!

Erik Thunström Vinnare av SBF 2015

Erik Thunström, Upphandlare, Sundsvalls kommun

Juryns motivering:
"Med en outtröttlig förmåga och energi har Erik i samverkan med marknaden drivit utvecklingen i prioriterade områden för offentliga organisationer inbegripande både miljö, sociala hänsyn och ekonomi. Tack vare goda förberedelser och strategiskt tänkande med förmågan att se helheten ställer Erik rätt krav i varje upphandling och når därigenom goda förhandlingsresultat, inte minst genom att hitta utvecklingsmöjligheter som på sikt är gynnande för båda parter. Med förmågan att arbeta med förhandling som ett verktyg för att ständigt flytta fram positionerna och målmedvetet arbeta med att höja den egna ambitionen och resultat av upphandlingen skapar Erik en ständigt högre samhällsnytta. Erik lägger stor vikt vid att återföra konstruktiv kritik där han visar på stor förståelse för den andra parten, långsiktighet och viljan till samarbete och lärande hos båda parter."

Vinnarkriterier:
Utmärkelsen tilldelas en person som under de senaste åren gjort goda insatser inom förhandling.
Vinnaren har visat på en förmåga att hantera balansgången mellan att leverera resultat till företaget och samtidigt lyckats nå överenskommelser som är värdeskapande för båda parter.

SverigesBästaFörhandlare2015_puff.jpg

Priset Livets ÖraFörutom 10 000 kr och äran tilldelas vinnaren även bronsstatyetten Livets öra, formgiven av bröderna Kalsing.