Certifierad Inköpare, CISilf®

Certifierad Inköpare Silf, CISilf® är en certifieringsutbildning i inköp av högsta internationella klass

Genom CISilf®-programmet får du gedigen kunskap om inköpsprocessen och inköparens beteende, metoder och verktyg. Lärare och föreläsare är både akademiskt aktiva och linjechefer från näringslivet.

Du får stora möjligheter att stärka och bygga upp ditt professionella nätverk. Under hela programmet utbyter du personliga erfarenheter samt umgås och samarbetar med övriga kursdeltagare och lärare.

Vem ska gå?

Utbildningen vänder sig till dig som vill ta ett steg vidare i din professionella utveckling. Förmodligen arbetar du med kvalificerade inköpsfrågor, försäljning och projektledning eller har ett betydande kostnadsansvar.

CISilf®-programmet ger dig de kunskaper som behövs för att framgångsrikt leda en inköpsavdelning eller ett inköpsteam. Programmet är även en utmärkt utbildning för dig som arbetar som säljare, projektledare, produktchef eller marknadsförare och samverkar med inköpare. 

CISilf®-programmet i översikt

CISilf®-programmet i översikt
(Klicka för större bild)

Steg 1 - Inköpslicensen - Grundutbildning inköp
Delkurs: Köpkortet - Inköp och försörjning (2 dagar) 
Delkurs: Logistikkortet - Lönsam logistik (2 dagar)
Delkurs: Inköpsekonomi (2 dagar) 
Delkurs: Förhandlingsteknik (2 dagar)

Steg 2
Ledarskap, kommunikation & förändring (4 dagar)
Rätt vid köp (3 dagar)
Valfri kurs

Steg 3
Framgångsrik affärsförhandling (3 dagar)
Valfri kurs
Valfri kurs

Steg 4
Kommersiell avtalsrätt & Internationell handelsrätt (3 dagar)
Valfri kurs

Steg 5
Supplier Relationship Management (3 dagar)
Strategisk inköps- och logistikledning (3 dagar)

Steg 6
Projektarbete

Ett komplett program

CISilf®-programmet är ett komplett certifieringsprogram i inköp. Under programmets fem delar läser du allt från inköpsteknik och affärsekonomi till juridik, logistik och affärsförhandling.

Den första delen i CISilf®-programmet är de fyra delkurserna som leder till Inköpslicensen - Grundutbildning inköp efter godkänt skriftliga kunskapsprov i respektive delkurs. När du tagit licensen bestämmer du när och hur du vill gå vidare med dina studier.

Som avslutning på certifieringsprogrammet genomför du ett projektarbete. Under projektarbetet får du tillfälle att praktiskt använda alla de teorier, metoder och verktyg som har lärts ut under fem terminer.

Kvalitetssäkrat

Programmet är utvecklat i enlighet med de internationella krav och kunskapsnivåer som fastställts av IFPSM (International Federation of Purchasing and Supply Management). Det betyder bland annat att en examen från CISilf®-programmet ger dig det internationella utbildningsbeviset Certificate of Competence in Purchasing.

Anpassa programmet till dina behov

Eftersom CISilf®-programmet till stor del bygger på aktivt deltagande i samband med övningar och erfarenhetsutbyte har vi ett generellt närvarokrav. Har du redan vissa förkunskaper – genom akademiska studier eller praktisk erfarenhet – som motsvarar programmets innehåll kan du efter en individuell bedömning tentera innehållet i aktuella kurser.

Kontakt certifiering

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär

Mattias Nilsson om programmet certifierad inköpare, CISilf®

Mattias Nilsson CISilf internationell certifierad inköpare med Silf Mattias Nilsson, interim inköpskonsult, för tillfället på Diebus, kan numera titulera sig internationellt certifierad inköpare, CISilf®. Läs hans egna ord om hur han använder sina kunskaper dels för den egna vidareutveckling men även som interim inköpskonsult. "Utbildningstrappan med möjlighet att välja tre valfria kurser som ger dig ett delvis skräddarsytt certifikat utifrån dina intressen och behov är väldigt bra" - Mattias Läs mer om Mattias Nilsson om programmet certifierad inköpare, CISilf®

Pär Sager om programmet certifierad inköpare, CISilf®

Bild på Certifierad Inköpare Silf Pär Sager Pär Sager, Inköpschef Kategori på Peab Anläggning AB och internationellt certifierad inköpare, CISilf® , är nöjd med utbildningarna som har gett honom en större säkerhet i sin roll och även fått verktyg att utveckla en effektiv inköpsprocess på arbetet. Certifieringen ger ett bevis på kompetensen han har. Läs mer om Pär Sager om programmet certifierad inköpare, CISilf®