Supplier Relationship Management – SRM

Kursen Supplier Relationship Management – SRM ger dig fungerande metoder och verktyg för att finna nya möjligheter och värden i relation med leverantörerna.

Rätt samarbete med rätt leverantör

Kursen Supplier Relationship Management – SRM fokuserar på relationen med de viktigaste leverantörerna i syfte att identifiera och stärka de aktiviteter som genererar mervärde för båda parter. En central del av kursen är att finna och åtgärda de prioriteringar i leverantörsbasen som skapar mest nytta för företaget och organisationen, i ambitionen att utöka kundvärdet och därigenom stärka konkurrenskraft.

Betydelsen av inköp för företag har ökat kraftigt under de senaste decenniet. Allt större del av verksamheten köps in eller outsourcas varför förädlingsvärdet i det egna företaget minskar. Samarbetsförmågan med våra leverantörer blir allt viktigare, kanske till och med en av de viktigaste framgångsfaktorerna.

Supplier Relationship Management – SRM, är en tredagars utbildning för dig som vill utveckla dina leverantörsrelationer. Kursen är en fördjupning/utveckling av det du lärde dig under Inköpslicensen - Grundutbildning inköp eller Upphandlingslicensen - Grundutbildning upphandling.

Från Supplier Relationship Management

 • Vad är Supplier Relationship Management?
 • Leverantörssegmentering, bl a Kraljics, Gelderman & van Weele, O’Brien
 • Mätningar och nyckeltal – Key Performance Indicators (KPI)
 • Förbättring och utveckling i leverantörsrelationen
 • Att som köpare leda och styra:
  Leverantören
  Kontraktet
  Relationen
 • Strategiska samarbetsrelationer - ett fåtal partners
 • Organisation och ledning av SRM-processen

Syfte och utbildningsmål

Syftet är att du skall få en god och komplett insikt i leverantörssamarbete och en förståelse för hur det kan etableras och utvecklas. 

Målet är att du ska kunna identifiera vilken relation som behövs med respektive leverantör, baserat på vad den specifika leverantörsrelationen ska bidra med till företagets affärer samt att förändra och utveckla leverantörsrelationen i rätt riktning. 

Vem ska gå Supplier Relationship Management?

Utbildningen riktar sig till dig som är inköpare eller du som har en annan roll i samarbetet med leverantörer och där ni har behov av bättre utväxling av samarbetet med era leverantörer.

Kursen är på strategisk nivå. För att kunna ta till dig innehållet i utbildningen, bör du ha gått Silfs Inköpslicensen - Grundutbildning inköp eller Category Management, alternativt ha några års erfarenhet av inköpsarbete och aktivt samarbete med leverantörer.

Supplier Relationship Management är en fristående kurs på 3 dagar som även ingår i Silfs certifieringsprogram i inköp CISilf®, och upphandling CUSilf®, med kunskapsprov, för dig som ska bli certifierad inköpare eller upphandlare. Den ingår även i Silfs kategoriledarlicens.

Kursmaterial

Största delen av kursmaterialet tillhandahålls endast digitalt. I samband med din kallelse får du ett mail med inloggningsuppgifter till vår lärplattform där materialet finns tillgängligt. Notera att det för denna kurs finns material som bör läsas innan kursstart.

Du lär dig

 • Olika segmenterings- och klassificeringsmodeller
 • Värdefull kunskap i hur du hanterar leverantörsrelationer
 • Metoder och verktyg som hjälper dig i ditt leverantörssamarbete

Kommande starter

Datum: 3 september - 5 september
Kurslokal: Scandic Victoria Tower
Platser kvar: $Platser kvar$
Pris: $Pris$
Medlemspris: $MedlemsPris$

Certifieringar

Kontakt

Kontakta oss för kompetensrådgivning!

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär!

Digital support på distanskurserna: 
Ring: 0735-186015

Lojalitets- och boka-tidigt-erbjudanden

Silfs lojalitetserbjudanden 2024
Lojalitetserbjudande: 

Boka din nästa kurs inom 3 månader efter senaste tillfället - få 10% rabatt. Erbjudandet gäller för dig själv och dina kollegor.* Ange kod lojal. 


Boka-tidigt-erbjudande:

Boka en öppen utbildning med start tidigast om 5 månader och få 15% rabatt.* Ange kod early-bird 

 *Rabatterna kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden som exempelvis Silfs olika kurspaket/licenserna samt Silfpasset. Tillhörande samma organisationsnummer på Lojalitetserbjudandet.  

Ingår i Silfpasset - 12 kursdagar till fast pris

Bild på Silf Passet

Försäkra dig om bra priser på Silfs kurser. Köp 12 kursdagar att användas för dig själv eller andra i organisationen, när behov uppstår.

För er som är 7 personer eller fler

Kursen genomförs även som en företagsintern utbildning, det vill säga att den hålls hos er på företaget.

Läs mer om Företagsintern utbildning eller kontakta oss direkt på 08-752 16 80 för frågor eller offert.

Bokningsinformation
Kurslokaler

Kategoriledarlicens

Kategoriledarlicens Kategoristyrning Silf Kategoriledarutbildning för dig inom strategiskt inköp. Gå fyra kurser inom kategoristyrning och ta Silfs kategoriledarlicens för framgångsrika inköp. Kategoristyrning (Category Management), Spendanalys, Pris- och kostnadsanalys och Supplier Relationship Management - SRM. Läs mer om Kategoriledarlicens