Intervju med Mia Lewis, vinnaren av Årets Supply Chain Professional

Den 21 november, utsågs Mia Lewis till Supply Chain Professional 2019 på Grand Hôtel i Stockholm. Priset delas ut av Silf och Accenture till den supply chain- eller inköpschef som åstadkommit framstående mätbara resultat av förändringsarbeten som väsentlig påverkat företagets resultat.

Berätta om din roll på Bonava


Som Chief Procurement Officer, är jag ansvarig för alla inköp av varor och tjänster i Bonava-koncernen.

Hur kom det sig att du började med inköp som profession, dvs vad fick dig att välja den vägen?


När jag arbetade som produktchef på Elektroskandia, arbetade jag mycket tillsammans med inköp och deltog givetvis i förhandlingarna. Jag hade aldrig tidigare tänkt på hur det skulle vara att arbeta med inköp, men insåg att affärer och förhandlingar var något som intresserade mig.
 Under åren efter det har jag haft möjlighet att arbeta med både inköp och försäljning i flera olika roller, det är riktigt utmanande och roligt.

Grattis, du är årets Supply Chain Professional, i hård konkurrens med övriga, vad känner du dig stolt över att ni har åstadkommit?


Jag känner mig stolt över det resultat som vi inom inköp har åstadkommit i nära samarbete med professionella kollegor inom andra funktioner. Att arbeta tillsammans i olika inköpsprojekt över funktionsgränserna, med tydliga mål och högt engagemang har verkligen visat sig vara framgångsrikt!

Vilken betydelse har inköp & Supply Chain på Bonava?


Inköp är ett av koncernens viktiga strategiska områden, för att lyckas med vår vision att skapa lyckliga grannskap där människor har den högsta livskvaliteten.

Vad står ni inför under 2020/2021, några spännande projekt på gång?


Vi arbetar aktivt med att utveckla våra byggsystem och finna leverantörspartners som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi söker efter leverantörer som tillsammans med oss och med slutkunden i fokus vill förändra branschen.

Vad gör Bonava till en spännande arbetsgivare?


Bonava är ett företag med hög utvecklingstakt, vi brukar beskriva oss som ett nystartat bolag, med en historia. Vi vill förändra och driva utveckling i vår bransch.

Om jag idag inte vet om inköp & Supply Chain är ett jobb att satsa på, vad säger du då till mig?


Om man gillar utmaningar, att interagera med andra både externt och internt samt ha en stor möjlighet att påverka bolags resultat, då är inköp & Supply Chain verkligen något att satsa på.

Hur håller du din egen kompetens vid liv?


Jag är noga med att alltid ha tid för att gå utbildningar, läsa litteratur, mötas i olika nätverk och inhämta ny kunskap samt inspiration. Det är viktigt för mig som person och i den roll jag har på Bonava.

Hur har ni/ kommer ni fira vinsten inom Bonava?


Vid nästa tillfälle som hela Procurementteamet samlas, kommer vi att fira tillsammans!


 Team Mia Lewis

 

Silf Insight

Logga Silf Insight Silf Insight ger dig en blandning av nyheter, reportage, intervjuer och fördjupningar inom inköp, logistik och supply chain. Allt i ambitionen att förstärka och inspirera din yrkesmässiga roll. Läs mer om Silf Insight

Vinnare av Årets Supply Chain Professional

Bild vinnare av Årets Supply Chain Professional Vinnare 2019 är Mia Lewis, Chief Purchasing Officer, Bonava. Juryns motivering är: ”Utmärkelsen Årets Supply Chain Professional 2019 går till en person som har uppvisat ett stort engagemang och innovationskraft i en period som kantats av extrema förändringar för företaget. Genom att använda sig av moderna verktyg och arbetsmetoder i sina förändringsinitiativ, har personen levererat kostnadsbesparingar långt över mål. Hen har dessutom från sin funktion omdefinierat…” Läs mer om Vinnare av Årets Supply Chain Professional