Viktor Josefsson om programmet certifierad inköpare, CISilf®

Viktor Josefsson, Produktchef, Habo Gruppen AB, har gått CISilf®, Certifierad inköpare hos Silf. Läs hans egna ord där han berättar om att CISilf®, har gjort honom till en bättre inköpare och möjliggjort ett nätverk med personer från andra företag i branschen.

Viktor Josefsson, Habo Gruppen AB

Hur kommer det sig att du bestämde dig för att bli Certifierad Inköpare?

- Efter att ha jobbat några år inom inköp fick jag insikten om vilken stor potential det fanns till kostnadseffektivisering om man driver inköpsarbetet på ett effektivt sätt. Därför kände jag att jag ville fördjupa mig inom området inköp. Jag tyckte att Silfs utbildningsprogram som Certifierad inköpare verkade mycket lämpligt för min del.

Har utbildningen gjort dig till en bättre inköpare?

- Javisst, jag har fått en mycket bättre förståelse för vad som krävs när det gäller att driva ett effektivt inköpsarbete.

Har det något du förändrat i ditt jobb efter att du blivit certifierad?

- En röd tråd genom hela utbildningen var att inköp handlar om att se till totalkostnaden och inte bara fokusera på produktpriset. Jag har lärt mig mycket om hur man som inköpare ska agera för att få en lönsam affär sett till totalkostnad. Detta är något som jag använder dagligen i mitt arbete. 

På vilket sätt kan din arbetsgivare tjäna pengar genom att ha spetskompetens när det gäller inköp?

- Om man som inköpare verkligen förstår vad som driver kostnader i flödeskedjan finns det enorm potential till besparingar. Jag tycker Silfs inköpsprogram ger mycket bra kunskap för att lyckas när det gäller inköp.

Har du något övrigt att tillägga om kursen eller om lärarna?

- Utbildningen är även ett utmärkt tillfälle att bilda nätverk med personer från andra företag, vilket även är en bra källa till kunskap. Jag tycker även att Silf kännetecknas av duktiga lärare som har bra erfarenhet från verkligheten.

Skulle du rekommendera andra inköpare att gå Silfs certifieringsutbildning i inköp?

- Absolut, utbildningen ger en mycket bra kunskapsgrund som ger goda förutsättningar att göra ett bra jobb inom inköp.


Kontakt certifiering

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär

Vilken inköpskurs passar mig?

Vilken inköpskurs passar mig? Läs kort om de olika kurserna, om skillnader och likheter. Läs mer om Vilken inköpskurs passar mig?

Certifierad Inköpare, CISilf®

Certifierad Inköpare Silf trappan med kurser Genom CISilf®-programmet får du en gedigen kunskap om inköpsprocessen och inköparens beteende, metoder och verktyg. Läs mer om Certifierad Inköpare, CISilf®