Mindre tid på jobbet – mer tid för jobbet - 18/1

Välkommen på webinar den 18 januari om hur vi nu utvecklar ett nytt arbetsliv och om svenska tjänstemäns inställning till arbetslivet och distansarbete presenterat av Johanna Langer, Marknadschef på Sodexo. Morgonen avslutas med årsmöte för Silf Region Öst.

Mindre tid på jobbet – mer tid för jobbet

En majoritet av tjänstemännen fortsätter att förlägga en stor del av sin arbetstid på distans även efter att rådet om hemarbete togs bort i slutet av september*. Inte ens hälften av de som jobbat på distans under pandemin vill gå tillbaka till att jobba heltid på arbetsplatsen och flexibilitet anges nu som lika viktigt som en bra chef för att man ska trivas på jobbet, samtidigt ökar missnöjet med graden av den flexibilitet som erbjuds av arbetsgivaren.

Det finns flera skäl för företag och organisationer att få tillbaka sina medarbetare till den gemensamma arbetsplatsen. Inte minst socialt då det är många som saknat att inte träffa sina kollegor fysiskt. Men om skälet främst är ökad produktivitet finns det en uppenbar risk att det blir ett bakslag. Med distansarbete upplever många att man fått mer tid och en av tre jobbar mer på grund av den tid som de sparar på att pendla till jobbet.

Varför ökade den upplevda produktiviteten hos vissa medarbetare under pandemin, och hur tar vi med oss dessa och andra lärdomar när vi nu utvecklar ett nytt arbetsliv?

*Text och undersökning från när rådet om hemarbete togs bort i september 2021. Råden ändras efter nuläge. Nu är rådet att "arbeta hemifrån när arbetet så tillåter". 

Välkommen på webinar den 18 januari 09:00

Johanna LangerMarknadschef på Sodexo, presenterar den andra rapporten i en kvartalsundersökning om svenska tjänstemäns inställning till arbetslivet och distansarbete genomförd av Novus på uppdrag av Sodexo. 


Tider för morgonen:

Kl. 09.00-10.00 Seminarium
Kl. 10.10-10.30 Årsmöte Region Öst - endast för medlemmar

 

Anmälan 

Vid denna medlemsaktivitet deltar du som medlem kostnadsfritt. Icke medlemmar betalar 250 SEK ink. moms. Swisha på: 123 140 65 78 och ange ditt namn och event.

Passa på att bli medlem! (1 800 SEK ex. moms/år)
Föreningen underlättar nu för dig som medlem genom att du nu kan betala ditt medlemskap via Swish. 

Plats bokas efter principen först till kvarn. Passa på att göra en tidig anmälan (begränsat antal platser). Anmälan senast 14 januari. Kallelse med länk skickas ut nårga dagar innan.

Välkommen!

Evenemangsinfo

Webinar

Datum: 18 januari
Tid: 09:00 - 10:00
Pris: Kostnadsfri medlemsaktivitet
Plats: Webinar (p.g.a. pandemin)

Kontakt

Anna Sjöblom
Kanslichef föreningen

Telefon: 08-752 16 92
E-post: anna.sjoblom@silf.se