Intervju med morgondagens logistiker och inköpare, Rebecka Krantz

Som student på Umeå universitet och medlem i Silf YSCP (Young Supply Chain Professionals) är Rebecka Krantz en av morgondagens logistiker med möjlighet att påverka utvecklingen av branschen. Läs om vad som lockar henne med utbildningen och vad som gör henne stolt över YSCP.

Berätta om ditt liv som student på Umeå universitet

Som student och YSCP-medlem spenderar jag mina dagar med att studera, dricka kaffe och hitta företag som vill dela med sig av sina unika erfarenheter till oss studenter.

Hur kom det sig att du började läsa Civilekonomprogrammet med inriktning mot handel och logistik på Umeå universitet, vad fick dig att välja den vägen?

För min del var valet ganska självklart trots att det innebar att flytta 90 mil hemifrån. Det finns helt enkelt inget annat universitet i Sverige som har kombinationen logistik och handel. Jag anser efter att ha studerat på programmet i två år att det är just kombinationen som gör programmet unikt och även det som gör att vi senare i arbetslivet kommer att ha det lättare att se hela värdekedjan.

Vad känner du att du går igång på när det gäller de olika delarna av innehållet i utbildningen?

Jag gillar att det finns ett CSR-tänk genom hela utbildningen, oberoende på vilken kurs det är pratas det alltid om miljö, etik och ansvar. Själv gillar jag verkligen kursen i supply chain management som vi läser just nu, då den är så starkt kopplat till verkligheten!

Hur kommer det sig att du gick med i YSCP? 


Den akademiska världen är rolig men det kommer att vara en begränsad tid som jag befinner mig på universitetet och jag ville se mer konkret vad som faktiskt händer ute bland företagen i verkligheten.

Vad känner du att ni åstadkommer inom YSCP, vad gör dig stolt?

Vi är en del av kopplingen mellan studenterna på universitetet och verkligheten, inte bara för att visa studenterna vilka företag som finns utan även visa företagen vilken potential som finns hos studenterna.

Jag blir extra stolt under frågestunderna vi brukar ha precis efter att en föreläsning eller studiebesök är klart. Man ser att studenterna har reflekterat ordentligt över företaget och föreläsaren får kontakt med studenterna och börjar se vilket fantastiskt utbyte man kan få av varandra.

Hur ser din plan ut för framtiden och vilken typ av jobb siktar du på?

Eftersom jag tidigare jobbat inom sjöfarten som matros har jag som dröm att få jobba på ett rederi. Dels för att jag tror att sjöfartsbranschen har en otrolig potential för att utvecklas, bland annat genom digitalisering och dels för att jag vill att sjöfarten ska få en större plattform. Annars är det jag söker ett omväxlande arbete, där det finns utmaningar och förbättringsmöjligheter.

Du skall skriva ett CV, vilka nyckelord beskriver dig som person?

Driven, initiativrik och alltid med ett leende!

Vem inspireras du av och känner som en förebild?

Inom affärslivet tycker jag att Anna Felländer är en otrolig förespråkare för den digitala utvecklingen och någon som jag ser upp till!

Privat är det helt klart min farmor, en glad, varm och helt fantastisk människa som alltid vill andra väl!

Om du skulle spela in en film om ditt liv, vem skulle göra rollen?

Svår fråga men jag tror att det blir Emma Stone. Hon är en fantastisk skådespelare som sprider både värme och humor!

Läs mer om Silf YSCP - Young Supply Chain Professionals och Silfs nätverk för inköpare och logistiker

Silf Insight

Logga Silf Insight Silf Insight ger dig en blandning av nyheter, reportage, intervjuer och fördjupningar inom inköp, logistik och supply chain. Allt i ambitionen att förstärka och inspirera din yrkesmässiga roll. Läs mer om Silf Insight

Nätverk för inköpare och logistiker

Som medlem i Silf erbjuder vi dig att vara med i våra nätverk. Här kan du alltid ta upp frågor och problemställningar och diskutera fram en konstruktiv lösning. Läs mer om Nätverk för inköpare och logistiker

Bli medlem i föreningen Silf