Rolf Schnellecke ny medlem i Logistics Hall of Fame®

Den 34:e medlemmen i Logistics Hall of Fame är utvald bland 25 kandidater från åtta nationer som "outsourcing trendsättare och innovatör inom fordonslogistik"

Mervärdeslogistik inom speditionsbranschen

Den tidigare chefen och nuvarande styrelseordföranden i Wolfsburg-baserade Schnellecke Group AG & Co, Rolf Schnellecke, valdes bland 25 kandidater från åtta nationer som "outsourcing trendsättare och innovatör inom fordonslogistik". Han blir härmed den 34:e medlemmen i Logistics Hall of Fame®.

"Med mervärdeslogistik har Rolf Schnellecke skapat ett helt nytt territorium inom speditionsbranschen och utvecklat en framgångsrik affärsmodell som skapat en hel bransch. Det skulle vara otänkbart för bilindustrin idag att arbeta utan dessa logistiktjänster”, säger Anita Würmser, juryns ordförande i Logistics Hall of Fame.

Kort om Logistics Hall of Fame

Logistics Hall of Fame består av personer som har gjort betydande insatser för att främja utvecklingen inom logistik och Supply Chain Management, som t ex Jeff Bezos, Henry Ford och Ransom E. Olds.

Dessutom har Logistics Hall of Fame som mål att dokumentera framstående prestationer inom logistik och att uppmuntra och främja innovationer. På så sätt ökar det allmänhetens medvetenhet om prestandakapaciteten och innovativ drivkraft för logistik, vilket bidrar till att stärka konkurrenskraften och förbättra bilden av hela logistiksektorn.

Logistics Hall of Fame grundades 2003.

Webbplats: Logistics Hall of Fame

Silf Insight

Logga Silf Insight Silf Insight ger dig en blandning av nyheter, reportage, intervjuer och fördjupningar inom inköp, logistik och supply chain. Allt i ambitionen att förstärka och inspirera din yrkesmässiga roll. Läs mer om Silf Insight