Föreningsordförande har ordet

2023 har gått i en rasande fart och vi närmar oss jul och nyår och en härlig ledighet hoppas vi!

Vi i Silf-familjen har precis landat efter en härlig ”Supply Chain Summit by Silf ”-dag på Blique by Nobis, en mötesplats för 150 beslutsfattare inom inköp, logistik och supply chain. Äntligen kom vi i gång igen med vårt event efter pandemiuppehållet.

En fantastisk energirik dag med många intressanta ämnen och våra fantastiska talare ledda av våra moderatorer Magnus Thulin och Åsa Burman.

Ämnen varierade från makroekonomi och vårt PMI, Inköpschefsindex, som vi på Silf arbetar med tillsammans med Swedbank, till geopolitiskt perspektiv, AI i vårt arbetsliv och inte minst hur vi kommer vidare med användandet av vätgas. Intressant var även att lyssna till hur vi lär oss av det beredskapsarbete som utförts och hur vi bereder inför kommande kriser samt inte minst hur vi hanterar affärerna med Asien och Kina. Hur vi verifierar vårt hållbarhetsarbete, vad nästa steg är för hållbara inköp och att öka förståelsen hur värdeskapande och affärskritiskt inköp faktiskt är. En framtidspaning om vad som händer inom forskningen på våra universitet som gav oss en bekräftelse av den bild många av oss har dvs. en tydlig förståelse för vikten av samarbete mellan universitet, näringsliv och inte minst med oss i Silf.

Så hur tar vi gemensamt nästa steg för att bygga ett hållbart inköp och säkra vår leveranskedja?

Ett av mina ”key take aways” blir att än mer säkra goda och transparenta leverantörssamarbeten framöver och att öppna ögonen för omvärlden för att ha kontroll på vad som händer, det är hög tid att ta bort skygglapparna och lyfta blicken. Vi som inköpare och logistiker måste vara steget före när det gäller att säkra våra leveranskedjor!

Vi säger stort tack till alla er som kom och stort tack till våra talare och moderatorer för er tid och era föredrag!

Glöm inte boka in den 14 november 2024, då kör vi nästa Supply Chain Summit by Silf!

Tack för alla fantastiska utvärderingar från dagen och stort tack för tips och idéer till nästa års event.

Nästa års program av event

Just nu arbetar våra regioner och kansli intensivt med att uppdatera nästa års program, så håll koll på vår webbsida och glöm inte boka in er!

Har ni tips på bra talare och ämnen till kommande webinar och nätverksträffar, hör av er till oss, vi har fortfarande några datum öppna för nya ämnen!  

Medlem

Är du fortfarande inte medlem, tveka inte, du anmäler dig enkelt här. Och är du redan medlem, tack för ditt medlemskap, du gör skillnad!

Vi inom föreningen och från vårt härliga kansli önskar er ett gott slut på året och en härlig adventstid och jul! Tack för i år!

​​​​​​​Väl mött på våra nätverksträffar framöver!

Anette Lindbom,
Ordförande i föreningsstyrelsen för Sveriges Inköps- och Logistikförbund, Silf.