Silf gör avtryck på möbelindustrin

Silf minglade med spännande beslutsfattare inom möbelindustrin på möbelriksdagen i Tibro.

Mötesplats för många

Silf, likt den blomstrande förening vi är, var på plats för att träffa möbelindustrin på den årliga mötesplatsen ”Möbelriksdagen”. Vi finns lokalt över hela landet för att värna rollen inköp och logistik så Tibro kändes som en naturlig mötesplats.

Vi talade om hur vi utbildar flera tusen människor varje år genom våra internationella kurser inom, inköp, logistik, juridik och upphandling, att vi är den naturliga mötesplatsen och hur vi alltid vill ligga i framkant och vara bäst på det vi gör.

250 deltagare på Möbelriksdagen

Vi träffade 250 deltagare som var där för att lyssna på; Svensk Design och möbelnärvaro i ett internationellt perspektiv, Gunnar Wetterberg, författare och historiker talade om branschens möjligheter, Bettina Kashefi, chefsekonom Svenskt näringsliv som talade om hur viktigt det är att oavsett bransch se till kompetensförsörjningsansvaret och att det är något som vi alla bör se till.

Sist men inte minst hade Björn Lindblad, VD Mios möbler, en mycket intressant dragning om hur de ökat kraftigt de senaste åren med hjälp av Big Data och försäljning följs i realtid på alla deras möbelbutikers sammanlagda yta på 72 000 kvm.

Björn kopplade även ihop deras framgångar med e-handeln och Multi Channel-effekten.

Tack alla deltagare för intressanta inlägg och diskussioner

Så för att sammanfatta denna fantastiska dag, vill vi passa på att tacka alla deltagare för mycket intressanta inlägg och diskussioner som gör oss till att bli en ännu lite bättre aktör inom supply chain.

 

Anna Sjöblom, Kanslichef Silf