Mattias Nilsson om programmet certifierad inköpare, CISilf®

Mattias Nilsson, interim inköpskonsult, för tillfället på Diebus, kan numera titulera sig internationellt certifierad inköpare, CISilf®. Läs hans egna ord om hur han använder sina kunskaper dels för den egna vidareutveckling men även som interim inköpskonsult. "Utbildningstrappan med möjlighet att välja tre valfria kurser som ger dig ett delvis skräddarsytt certifikat utifrån dina intressen och behov är väldigt bra" - Mattias

Hur kom du först i kontakt med Silf?

- Jag kom i kontakt med Silf när jag började arbeta som inköpare där jag och min dåvarande chef Thomas Sköld satte en långsiktig utbildningsplan för mig med målet att bli certifierad inköpare. Det visade sig bli precis så bra som vi båda två hade som målbild. Då jag vid tillfället arbetade på Heidelberg Material som är ett internationellt företag så var det viktigt för oss att utbildningen gav ett internationellt certifikat.

Hur har utbildningen påverkat din karriär?

- Utbildningen påverkade min karriär på så sätt att jag först fick de verktyg och den kunskap som jag behövde för att arbeta som inköpare på Heidelberg Materials och dessutom ta rollen som Procurement manager Precast Sweden när Thomas gick i pension. När jag blev inköpschef så hjälpte mig också utbildningen att ge de inköpare som ingick i min organisation den support som jag ville ge dem. Givetvis så satte vi samma långsiktiga utbildningsstrategi för dem genom att använda Silf för att ge dem fördjupad kunskap i inköpsprocessen och de verktyg man behöver.

Idag arbetar jag som interim inköpskonsult och då är ett certifikat väldigt bra att kunna visa för att bevisa att man har en utbildning som kompletterar den praktiska erfarenhet man har.

Vad är det största personliga mervärdet som du tar med dig efter certifieringen?

- I min yrkesroll är det helheten i certifieringen men även att ha ett certifikat. Givetvis är förhandlingsteknikerna och kunskapen om att förhandla värdefull men när man som jag numera gör arbetar som interim inköpschef, så har man en massa verktyg och kunskap som hjälper en att sätta sig in i uppdraget snabbt. Jag ser det som att certifieringen har gett mig kunskapen att - som man säger - ”landa springande” i det uppdrag man har.

Vad sitter du med för utmaningar inför 2024?

- Mina största utmaningar som interim inköpschef är att på kort tid prioritera och genomföra rätt saker då mitt uppdrag är tidsbestämt. Samtidigt skall jag se till att de projekt som inte kommer att gå i mål genom mig skall vara så bra förberedda så att den person som tar över efter mig har rätt förutsättningar för att lyckas.

Har du något övrigt du vill säga om utbildningen eller om Silf?

- Utbildningstrappan med möjlighet att välja tre valfria kurser som ger dig ett delvis skräddarsytt certifikat utifrån dina intressen och behov är väldigt bra, liksom möjligheten att träffa så många inköpare från så olika branscher med så mycket olika och gemensamma erfarenheter. Detta ger dig en unik möjlighet som inköpare att få med dig så oerhört mycket kunskap och tankar som du har nytta av. Dessutom har alla lärare egen erfarenhet som inköpare som de delger generöst och engagerat till dig.

 

Mattias Nilsson
Interim inköpskonsult

Kontakt certifiering

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär

Vilken inköpskurs passar mig?

Vilken inköpskurs passar mig? Läs kort om de olika kurserna, om skillnader och likheter. Läs mer om Vilken inköpskurs passar mig?

Certifierad Inköpare, CISilf®

Certifierad Inköpare Silf trappan med kurser Genom CISilf®-programmet får du en gedigen kunskap om inköpsprocessen och inköparens beteende, metoder och verktyg. Läs mer om Certifierad Inköpare, CISilf®