Föreningsordförande har ordet september 2022

Bästa medlemmar i Silf!

Vi har i dagarna officiellt lämnat sommaren bakom oss och går in i hösten, från förbundets sida hoppas vi att alla ni medlemmar har haft en fantastisk sommar!

Årsplaneringen för event 2023

Just nu går slutplaneringen för 2023 på högvarv och vi kommer i november att presentera årsplaneringen av event till er så ni har gott om tid att få med alla event in er nya kalender för det nya året. Om ni har missat återstående event nu i höst så in och anmäl er på vår webbsida, det är varvat med webinar och fysiska nätverksträffar.

PMI och PMI-respondent

PMI är kort och gott vår temperaturmätare mot omvärlden och i augusti så sjönk PMI ner till 50,6 enheter, vilket var tredje månaden i rad med sjunkande PMI. Faktorerna som spelar in är med stor sannolikhet energi, inflation, stigande räntor, valuta och en fortsatt instabil världsmarknad och inte minst det fortsatta kriget i Ukraina.

Som medlem kan du läsa hela PMI-redovisningen här på webben. Ett ypperligt verktyg i en inköpare och logistikers vardag för att förklara sammanhanget och påverkan för sina intressenter på respektive företag, extra viktigt inför kommande budget- och prognosarbete inför 2023.

Vill du bli respondent så går det bra att anmäla dig här på webben. 

Om du redan är respondent så stort tack för ditt arbete, det är enormt värdefullt med svaren. Det tar ca 10 minuter, en gång per månad, att svara så missa inte att svara då just dina svar är värdefulla i PMI utfallet!

Ny medlemsavgift

Inom förbundet hade vi också i augusti ett extrainkallat förbundsmöte där det beslutades att medlemsavgiften behöver höjas från 1 800 SEK till 2 850 SEK, senaste höjningen var 2015, bakgrunden är naturligtvis för oss höjda kostnader i det arbete som vi driver till gagn för medlemmarna. Höjningen faller in vid nästa betalningstillfälle för årsavgiften.

Medlemsavgifterna går oavkortat till seminarier, nätverksträffar och föreläsare. Allt arbete i styrelse och i regionerna är helt ideellt. Vill man läsa mer om medlemsavgifterna så går det bra på vår webbsida. När vi nu går från nätverksträffar på Teams till fysiska nätverksträffar så ser vi en dramatisk kostnadshöjning för lokalhyror osv, även här kan vi se resultatet av PMI-trenden.

Vi hoppas att ni som medlemmar ser detta som ett bra steg för att tillgodose de bästa och mest intressanta nätverksträffar framöver som medlem hos Silf!

Har ni frågor är ni alltid välkomna att höra av er till vårt kansli.

Med dessa ord önskar jag er en härlig höst och vi ser framemot att träffa er inom våra nätverk framöver!

Anette Lindbom,
Ordförande i föreningsstyrelsen för Sveriges Inköps- och Logistikförbund, Silf.