Föreningsordförande har ordet december 2022

Bästa medlemmar i Silf!

Vi närmar oss slutet av året, och tiden har verkligen gått fort i år igen.
Inför 2022 såg vi framför oss att restriktioner skulle lätta, att leveranskedjorna skulle förbättras, att priserna skulle stabiliseras osv. Lite visste vi då att vi skulle få uppleva ett krig i vårt Europa!

De sanktioner som införts och den påföljd som gett oss mer problem i leveranskedjorna är dock av mindre betydelse jämfört med hur Ukrainas invånare har drabbats. Det vi också har bevittnat i allt detta är ledarskap, hur de båda sidorna agerar och just hur ledarskapet har en enorm betydelse för att få både länder och företag att fungera i kristider. Vikten av tydlig kommunikation i ledarskapet ingår i Silfs mycket uppskattade kurs Ledarskap, kommunikation och förändring, en kurs för dig som vill utveckla ditt ledarskap.

Event 2023 - en kombination av digitalt och fysiskt på plats

Under året så har vi inom föreningen haft över 20 stycken webinars och vi har börjat hitta sakta men säkert tillbaka till fysiska nätverksträffar. Dock ser vi nyttan av att ha en kombination av nätverksträffar både på plats och att ha webinars framåt.

Våra PMI-webinars har återigen varit en succé tillsammans med Jörgen Kennemar på Swedbank, speciellt viktigt har det varit att följa PMI-trenden med både krig, räntehöjningar, valuta och inflations problematik. Det är ett enormt viktigt verktyg i vårt arbete!

PMI-respondent

Är du respondent redan så glöm inte att svara på frågorna när de kommer, det tar ca 5 minuter, era svar är oerhört viktiga så vi kan dra rätt slutsatser om konjunktur och framtid för tjänsteföretag och industriföretag i Sverige.
Om du inte är respondent men vill bli så går det bra att anmäla dig här på webben. 

Event 2023

2023 års event är laddade på webbsidan så glöm inte att boka in er! Och är ni ännu inte medlem så tveka inte utan häng med på bästa nätverket för inköpare och logistiker. Har ni som medlemmar förslag på ämnen tveka inte att höra av er till vårt kansli.

En sista fundering är hur ni ser på nätverkande, i mina ögon är det som att ha en stor bank av kompetens och närhet till likasinnade inom logistik och inköp och en solskenshistoria som just nätverkande inom Silf ledde till var när jag träffade Andrea, nu ledamot i region Syd, på en Supply Chain Outlook dag. Andrea sökte nytt jobb, och efter lite diskussion inom min organisation så slutade det med att vi nu är kollegor inom vår koncern, och det är en del av många saker som Silf som nätverk kan bidra till.

Stort tack till alla vår regioner för ett fantastiskt arbete för vår medlemmar och stort tack till alla er medlemmar för att ni hänger med på våra nätverksträffar.

God Jul och Gott nytt År önskar jag tillsammans med våra styrelser er alla!

Anette Lindbom,
Ordförande i föreningsstyrelsen för Sveriges Inköps- och Logistikförbund, Silf.