Föreningsordförande har ordet mars 2023

Bästa medlemmar i Silf!

Vi närmar oss vår årsstämma och vi hoppas att ni anmält er till detta event den 23 mars, ni är hjärtligt välkomna och anmäler er enkelt här. 

Varför är Silf nätverket för dig?

Svaret är enkelt, i vårt nätverk har vi en samlad kompetens på flera tusen år som kan vara dig behjälplig för din egen tillväxt och din egen kompetens. Att vara medlem i Silf är ett väldigt enkelt sätt att odla sitt nätverk och bygga ett ännu starkare nätverk inom våra yrkesroller.

Tillsammans kan vi påverka och utveckla både inköp och logistik och med samarbetet vi har med Swedbank visa världen den styrkan vi har inom Sverige i vår tillväxt, vi har en stark tilltro att vårt PMI vänder till våren.

Vill du vara med och påverka och ge din erfarenhet till nätverket och inte är medlem så tveka inte att anmäla dig, vårt medlemspris är lågt i förhållande till den mängd erfarenhet och likasinnade kollegor du får tillgång till. Årets webinar och nätverksträffar är uppe på webbsidan så glöm inte att anmäla dig! 

Studenter

I vårt förbund börjar vi redan med våra studenter som är delaktiga i Silf genom deras studier på Umeå universitet, de är Young Supply Chain Professionals, YSCP, våra studenter har en representant i Region Öst och det är av största vikt att vi fångar in våra studenter till att bidra med sin syn på sina framtida yrken inom logistik och inköp. Vi kommer inom kort att presentera denna del av vårt förbund närmare för er. Som student, oavsett vilken högskola eller universitet ni tillhör, så har ni möjlighet att vara medlem till ett rabatterat pris.

PMI-respondent

PMI är en återkommande och viktig del i våra yrkesliv och februari-resultatet var oförändrat och det är som Jörgen Kennemar skriver, en bottenkänning i Svensk industri, med endast ett PMI på 47.0, läs hela PMI februari här.

Vi söker fortfarande nya respondenter och är ni intresserade så är ni välkomna att anmäla er via denna länk. Att svara på dessa frågor tar ca 5 minuter och just era svar är av största vikt!

Frågorna är likriktade för att vara jämförbara med andra länders inköpschefsindex och för att vi ska kunna tolka siffrorna ur rätt perspektiv.

Syrkan i ett bra inköps- och logistikarbete

Årsdagen för invasionen av Ukraina har passerat och vi kan alla konstatera att våra utmaningar inte är enklare, vi ser vissa lättnader men fortfarande, som jag ser av erfarenhet så är det med dessa långa ledtider av yttersta vikt att ha goda relationer med sina leverantörer och att i sitt nätverk kunna diskutera och vända och vrida på de olika utmaningar vi får. Viktigast av allt är att hitta det positiva i allt, och det är styrkan i ett bra inköps- och logistikarbete!Väl mött på våra nätverksträffar framöver

Anette Lindbom,
Ordförande i föreningsstyrelsen för Sveriges Inköps- och Logistikförbund, Silf.