Lean Supply Chain

På kursen Lean Supply Chain får du begreppen och verktygen inom Lean. Du får se hur flödesstyrning påverkar inköp och logistik, samt hur funktionerna bör samverka på bästa sätt.

Nå det perfekta flödet i din verksamhet

För att uppnå lönsamhet inom supply chain förutsätts det att inköp, logistik och produktion samverkar på ett effektivt sätt. Redan i samband med produkt- och tjänsteutveckling behöver inköp, logistik och produktion vara delaktiga.

Under kursen Lean Supply Chain studerar vi olika flödesprocesser och hur styrningen av dessa påverkar kostnader och arbetsinsatser. Teorierna i Lean kommer att kombineras med simuleringar där du ser effekten av de enkla förbättringarna.

Från Lean Supply Chain

  • Lean, teorier och ursprung
  • Begreppen och verktyg inom Lean
  • Se Slöseriet
  • Värdeskapande aktiviteter och processer
  • Lean som grund för produktutveckling och administrativa flöden
  • Lean Six Sigma

Syfte och utbildningsmål

Syftet är att ge dig som inköpare och/eller logistiker en förståelse för den moderna flödesprocessen och dess utvecklingsmöjligheter.

Målet är att du i samband med inköpsförhandlingar, leverantörsutveckling eller logistikutveckling ska ha kunskap att kunna påverka ledtider, kvalitet och kostnader för en produkt från materialförsörjning till leverans.

Vem ska gå Lean Supply Chain?

Utbildningen vänder sig till logistiker och inköpare som vill ha aktuell kunskap om hur flödesstyrning påverkar inköp och logistik, samt hur funktionerna bör samverka på bästa sätt.

För att ta till dig innehållet i utbildningen behöver du ha viss kännedom om logistikflöden.

Lean Supply Chain är en fristående kurs på 2 dagar som även ingår i Silfs certifieringsprogram i inköp, CISilf®,  med kunskapsprov för dig som ska bli certifierad inköpare.

Kursen genomförs som en av fyra delar i Logistiklicensen - Grundutbildning logistik. Boka alla fyra delarna till ett förmånligt paketpris här.

Kursmaterial

Största delen av kursmaterialet tillhandahålls endast digitalt. I samband med din kallelse får du ett mail med inloggningsuppgifter till vår lärplattform där materialet finns tillgängligt.

Du lär dig

  • Hur produktionsprocessen kan påverka både inköp och logistik i företaget samt hur du skapar ett sömlöst flöde från leverantör ända ut till slutkund
  • Hur du enkelt identifierar slöserier och hur du eliminerar dessa
  • Att göra mer för mindre insats

Logistiklicensen

Lean Supply Chain är tillsammans med delkurserna i Grundutbildning logistik & Supply Chain utformade för att ge dig möjligheten att erhålla Silfs Logistiklicens. Silfs Logistiklicens får du efter godkända kunskapsprov och är första steget på väg mot din framtida logistikcertifiering.

Kommande starter

Datum: 9 oktober - 10 oktober
Kurslokal: Distans
Datum: 9 december - 10 december
Kurslokal: Scandic Victoria Tower
Platser kvar: $Platser kvar$
Pris: $Pris$
Medlemspris: $MedlemsPris$

Certifieringar

Kontakt

Kontakta oss för kompetensrådgivning!

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär!

Digital support på distanskurserna: 
Ring: 0735-186015

Lojalitets- och boka-tidigt-erbjudanden

Silfs lojalitetserbjudanden 2024
Lojalitetserbjudande: 

Boka din nästa kurs inom 3 månader efter senaste tillfället - få 10% rabatt. Erbjudandet gäller för dig själv och dina kollegor.* Ange kod lojal. 


Boka-tidigt-erbjudande:

Boka en öppen utbildning med start tidigast om 5 månader och få 15% rabatt.* Ange kod early-bird 

 *Rabatterna kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden som exempelvis Silfs olika kurspaket/licenserna samt Silfpasset. Tillhörande samma organisationsnummer på Lojalitetserbjudandet.  

Ingår i Silfpasset - 12 kursdagar till fast pris

Bild på Silf Passet

Försäkra dig om bra priser på Silfs kurser. Köp 12 kursdagar att användas för dig själv eller andra i organisationen, när behov uppstår.

För er som är 7 personer eller fler

Kursen genomförs även som en företagsintern utbildning, det vill säga att den hålls hos er på företaget.

Läs mer om Företagsintern utbildning eller kontakta oss direkt på 08-752 16 80 för frågor eller offert.

Bokningsinformation
Kurslokaler

Daniel Gartell - Lärare och konsult på Silf

Daniel Gartell som lärare och konsult på Silf Daniel Gartell, en mycket omtyckt lärare och konsult på Silf som håller i Lean Supply Chain, kursen han kallar ögonöppnare för många. En deltagare kan på bara någon vecka efter genomförd kurs hitta förbättringar som bekostar kursen flera gånger om. Kursen ger dig fördelarna med Lean och flödeseffektivitet, med kundperspektivet i fokus. Du får de viktigaste verktygen för att lyckas i din roll. Daniel säger att är det viktigt att våga använda de nya kunskaperna och inte falla in i gamla rutiner. Läs om Daniels Leanresa till lärare och konsult. Läs mer om Daniel Gartell - Lärare och konsult på Silf