Category Management

På kursen Category Management lär du dig hur du kan stärka din inköpsfunktion genom att arbeta med kategoristyrning och kategoristrategier. Du lär dig utveckla innovativa och kreativa lösningar för inköp och omsätta kategoristrategier i praktiken.

Få ut mer av inköpsfunktionen

I Category Management får du veta hur du får ut mer av inköpsfunktionen genom att implementera ett kategoristyrt arbetssätt.

Under kursen får du konkreta verktyg och modeller för initiering, planering och analys. Du lär dig även hur du implementerar och omsätter dina kategoristrategier i praktiken genom en steg för steg process för genomförande och användning av Category Management.

Med de praktiska verktygen från kursen Category Management kommer du att kunna analysera komplexa inköpssituationer och tydligt utveckla innovativa och kreativa lösningar för inköp och på så sätt arbeta på ett modernt och tvärfunktionellt sätt.

Från Category Management

  • Definition och förståelse av Category Management i praktiken
  • Process och grundläggande byggstenar
  • Stakeholder Management
  • Kategoribaserad analys
  • Värdeskapande hävstänger

Syfte och utbildningsmål

Syftet är att få en bred kunskap om hur kategoristyrning fungerar samt praktiska verktyg att använda i vardagen.

Målet är att du ska kunna formulera en kategoristrategi, implementera strategin i praktiken samt vägleda andra i kategoriarbetet.

Vem ska gå Category Management?

Du som redan arbetar med kategoristyrning men som behöver nya idéer för hur du kan förbättra ditt arbete ytterligare. Du som tidigare inte har jobbat med kategoristyrning och behöver kunskap om vad det innebär.

För att du ska kunna ta till dig innehållet på den här utbildningen krävs inga formella förkunskaper. Det är bra om du har viss erfarenhet av strategiskt inköpsarbete.

Category Management är en fristående kurs på 2 dagar som även ingår i Silfs certifieringsprogram i inköp, CISilf®, och upphandling, CUSilf®, med kunskapsprov, för dig som ska bli certifierad inköpare eller upphandlare. Den ingår även i Silfs kategoriledarlicens.

Kursmaterial

Största delen av kursmaterialet tillhandahålls endast digitalt. I samband med din kallelse får du ett mail med inloggningsuppgifter till vår lärplattform där materialet finns tillgängligt.

Du lär dig

  • Vad kategoristyrning innebär för inköp
  • Hur kategoristyrning effektiviserar och leder till besparingar
  • Olika tekniker och modeller för analys, ledning och implementering

Kommande starter

Datum: 17 juni - 18 juni
Kurslokal: Distans
Datum: 2 oktober - 3 oktober
Kurslokal: Distans
Datum: 18 november - 19 november
Kurslokal: Scandic Victoria Tower
Platser kvar: $Platser kvar$
Pris: $Pris$
Medlemspris: $MedlemsPris$

Certifieringar

Kontakt

Kontakta oss för kompetensrådgivning!

Telefon: 08-752 16 80
E-post: silfonline@silf.se

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i detta formulär!

Digital support på distanskurserna: 
Ring: 0735-186015

Lojalitets- och boka-tidigt-erbjudanden

Silfs lojalitetserbjudanden 2024
Lojalitetserbjudande: 

Boka din nästa kurs inom 3 månader efter senaste tillfället - få 10% rabatt. Erbjudandet gäller för dig själv och dina kollegor.* Ange kod lojal. 


Boka-tidigt-erbjudande:

Boka en öppen utbildning med start tidigast om 5 månader och få 15% rabatt.* Ange kod early-bird 

 *Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudanden (t.ex. paketpriser/Silfpasset). Tillhörande samma organisationsnummer på Lojalitetserbjudandet.  

Ingår i Silfpasset - 12 kursdagar till fast pris

Bild på Silf Passet

Försäkra dig om bra priser på Silfs kurser. Köp 12 kursdagar att användas för dig själv eller andra i organisationen, när behov uppstår.

För er som är 7 personer eller fler

Kursen genomförs även som en företagsintern utbildning, det vill säga att den hålls hos er på företaget.

Läs mer om Företagsintern utbildning eller kontakta oss direkt på 08-752 16 80 för frågor eller offert.

Bokningsinformation
Kurslokaler

Sagt om Category Management

"Jag tycker att den översiktliga femstegsprocessen för Category Mangement var mycket bra. Bra att få en ”företagsneutral” karta att utgå ifrån." - Helena Wallin, Kategoriledare på Region Gävleborg. Läs vidare om hur kursen givit Helena en del nya och inspirerande infallsvinklar om ytterligare sätt att använda Portföljsmatrisen. Läs mer om Sagt om Category Management

Kategoriledarlicens

Kategoriledarlicens Kategoristyrning Silf Kategoriledarutbildning för dig inom strategiskt inköp. Gå fyra kurser inom kategoristyrning och ta Silfs kategoriledarlicens för framgångsrika inköp. Kategoristyrning (Category Management), Spendanalys, Pris- och kostnadsanalys och Supplier Relationship Management - SRM. Läs mer om Kategoriledarlicens